Inte bra!


Vaknade i natt av att jag hade grymt ont i halsen... I morse var det ännu värre så kaffet byttes ut mot te & honung.

Har precis suttit och stuvat om i träningsplaneringen, det blir en kureringspaus idag och nya tag from imorgon. Jag har inte tid och råd med någon sjukdom och något längre träningsuppehåll! Då faller ju allt!

Jag hade helst gått och lagt mig igen för att sova bort detta men dessvärre vankas det jobb till sent ikväll... Bara att rycka upp sig! 

Regn & rusk


Regn och rusk är ju inte det trevligaste joggingvädret så jag är glad över att det bara var styrka inplanerat idag. :)
40 minuters cirkelträning med hög intensitet gjorde så att svetten rann och flåset säkerligen hördes över nejden. Kändes bra men tyngre än vanligt, funderar på om jag kanske nått nästa nivå eller om jag har något i kroppen som spökar?

I morgon hoppas jag att den vackra höstsolen tittar fram igen, då är dags för jogging igen!


Jodå....

...jag kom ut på dagens runda till slut!
Lämnade av yngsta sonen på hans spinningpass och fick därmed lite press på mig att hinna runt innan han skulle hämtas igen.

Var extra noga med uppvärmningen eftersom jag inte gjort många knop idag så det tog lite längre tid och blev en något längre sträcka. Kilometertiden ökade en del men eftersom jag fortfarande går en hel del i början (uppv.) och i slutet (nedvarvn.) så är det inga konstigheter. Jag är ju fortfarande nybörjare när det gäller det här. :)

Skulle gärna köra lite styrka också men efter att ha läst på lite mer så håller jag fast vid ett pass om dagen.


Så i fortsättningen kommer det inte att bli såna höga staplar som det varit vissa dagar nu i början.... (Minuter/dag)

Slösöndag = måndag

Eftersom jag jobbade hela lördagen så blir denna måndag min söndag och jag har bestämt mig för att ta det lugnt och faktiskt tillåta mig själv att slöa lite. :)

Det joggingpass som är inplanerat skjuter jag på till senare idag, ja jag vet att det är lite risky, och jag struntar i styrkan helt idag. Tror jag.

Jag behöver en slödag helt enkelt!
Och det är ju fortfarande tvätt, disk och annat smått och gott som måste göras ändå så helt passiv kommer jag ju inte att vara....

Full fart framåt!

Nu är det klart, jag och lilla systeryster är anmälda till Stockholm Marathon den 28 maj 2011!

Kommentarer från pessimister och annat neggigt folk undanbedes vänligt men bestämt.
Peppning och glada hejarop är desto mer välkomna!Jag kommer att följa Anders Szalkai´s träningsprogram som ska ge en möjlighet att springa loppet på 5-6 timmar, vare sig du är total nybörjare eller van löpare.


Friskt vågat - hälften vunnet!

Fredagslunk

Det är inte många ute och motionerar på fredagskvällen inte, inte i mina trakter i alla fall.


Här hemma fick vinet och maten vänta tills jag fått mig en dos styrketräning och veckans sista joggingrunda. :) Det kändes dock tyngre både innan jag kom iväg och under rundan så jag tror att det får bli en träningsfri helg med återhämtning som fokus.
Lördagen bjuder på en hel del jobb så helt stilla kommer jag ju inte att vara, och vem vet - det inplanerade söndagspasset kanske känns jättelockande?

Dagens avklarade

Det blev en skön powerwalk på förmiddagen, molnen hade skingrats och solen värmde gott!
Det är verkligen skönt när man fått sig lite motion redan innan dagen drar igång men det är inte värt att gå upp i ottan för det, så det blir inga supertidiga promenader för min del....


Kvällens planering körde ihop sig något så det lugna härliga styrkepasset jag sett fram emot blev istället en stressig genomkörare med stretch och dusch hemmavid efter upphämtning av tränande son. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men jag är nöjd med att det trots allt blev av!


Vi hjälps åt!

Stöd rosa bandet - Gratis!


Genom att blogga om detta och länka till försäkringsbolaget Chartis så skänker de 10 kronor till rosa bandet.

Klicka här!

Nöjd

Trots skjutsning av barn, middagsfix och annat som hör familjelivet till kom jag iväg på dagens runda och fick också till en stunds styrketräning.
Jag är nöjd!

Jag är fortfarande lika förundrad över att det faktiskt blir lättare och lättare att springa, även om jag inser att svackorna kommer att komma.

Men, siktar man mot stjärnorna så når man molnen! 

Tänk vilken skillnad

Dagens planering var minst sagt tight och värre blev det när jag insåg att jag var tvungen att lämna ifrån mig bilen mitt på dagen...

När jag i all hast gick in för att checka av träningsplaneringen på funbeat såg jag att jag där tänkt lite annorlunda vilket gjorde ganska stor skillnad. Om jag bara vågar mig ut på löprunda när det är något mörkt ute så hinner jag plötsligt andas under resten av dagen, inte illa!

Nu bär det strax av för att kika på liten bebis och efter det blir det matlagning, träning x 2, lite mer jobb och sen en välbehövlig date med sängen... :)


Fullt upp

Men vart tar tiden vägen?
Hur ska man hinna med både jobb, träning, familj och vänner?
Ett sätt är naturligtvis att mixa ett par eller flera av dessa men där är inte vi ännu. Tyvärr så blir det en stress att försöka få till allt och då blir det ju inte ens roligt efter ett tag.

Jag vill verkligen ut och springa och få till det jag bestämt mig för och som sagt i tidigare inlägg så vill jag göra det medan det fortfarande är ljust. Jobbtiderna varierar men just nu är det grymt mycket. Vännerna, det blir inte mycket umgänge med dem och när det väl blir av så blir det tyvärr på bekostnad av något annat. Familjen ja, hmm. Tur att de finns där ändå för det är dessvärre dom som får minst tid nästan. :/

Får man mer tid eftersom eller blir man bättre på att planera kanske? Hoppas det för annars kan det bli svårt att hålla tempot uppe....

Vecka 2

Attans, jag är på gång!
Det var inte ens jobbigt att ta sig iväg på första löprundan denna vecka. :)
Jo visst, det är fortfarande en kombination av springa och promenera men nu har andelen spring ökat och det är dessutom ytterligare ett pass/vecka.
Jag värmde upp med 20 min styrka med min pt Paolo och därefter stack jag ut i solskenet!
Känns bra det här!


Styrka x 2

Körde två pass styrka, 45 min på Itrim och sen 20 min hemma med Paolo.
Träningen på Itrim är riktigt bra som basstyrka/-motion. Kör man regelbundet så händer det garanterat grejer men vill man ha fokus på styrka så måste man kombinera med annan typ av träning. Just nu blir det på hemmaplan då det blir lite saftigt att lägga ut pengar på två olika kort.
Jag är ju inte heller ute efter att bli någon bodybuilder så det funkar alldeles utmärkt!

Nej tack, inget för mig.

Roligt och förvånansvärt är att jag fått ett litet sug efter att sticka ut och springa!

Planerar dock att följa schemat till punkt och pricka för att inte riskera skador eller mental tvärnit. Så jag väntar snällt till imorgon.


Vill ha

Vill ha, men vilken typ?
19.5 kg 1390 kr

23 kg 690 kr

35 kg Tot 885 kr


Det är ok

Lördag och inget definitivt planerat men med massor att göra. Det brukar vara så.
Jag hade en halv tanke om att jag skulle köra ett Paolopass här hemma men eftersom det inte blev av i morse rann det ut i sanden.... Det var det där med att skjuta upp saker. :/


I stället blev det ett trevligt besök på Hem & Villamässan som innefattade en inte lika trevlig lunch: grillkorv. Trots lammkorv dagen till ära så är det varken nyttigt eller speciellt gott.
Barnen skulle iväg, tvätten tvättas och maten lagas. Nu sitter jag med ett glas rödvin i väntan på att lördagsmiddagen, fläskfilé & potatisgratäng, ska bli färdig. Gott! Och det känns helt ok.

Jag har lärt mig att om jag plockar bort för mycket av sånt som är mer eller mindre nyttigt men gott så går det snabbt åt skogen med mina försök att leva ett smalare liv. Så länge jag tränar regelbundet kan jag i sort sett fortsätta äta som vanligt och då lever man allt som oftast lite nyttigare av bara farten! På sista tiden har jag tom kunnat hålla mig från att nalla av alla äppelpajer, muffins och annat som fyller frysarna efter höstskörden och det har nog aldrig hänt tidigare. :)  

Tidspress


Bild lånad från Stockholm marathons officiella hemsida

Sista anmälningsdag till Sthm Marathon är den 15 februari, sist var det fullt i november året innan.
Antal anmälda den 4 oktober var 9 310 st, vid 20000 är det stopp.
Ska man vara med så är det dags att anmäla sig.

Hur gör vi?!


Mörker

Ibland hopar sig sakerna som ska klaras av och då är det lätt att börja slarva med andra.
Idag var det väldigt nära att löprundan fick stryka på foten, "jag kan ju lika gärna ta den imorgon" tänkte den lilla latmasken i mig.... Men imorgon är det också en massa annat som ska göras, och jag hade faktiskt planerat in den idag. Det vore ju ett snabbt misslyckande om jag skulle fuska redan första veckan - nej,  så kan vi inte ha det!

Jag kom i väg på min runda men det hann bli väldigt mörkt ute, och lamporna stod inte alltid så tätt längs min planerade rutt. Läskigt! Jag som alltid varit mörkrädd....
Ett annat problem som dök upp var alla sniglar överallt, dom syns ju inte heller i mörkret och att krasa runt med snigelklet under skorna är inte jättemysigt.

Jag fick tips om siten funbeat.se, kollade in den idag och den verkar kanon som hjälp i träningen. Jag har inte hunnit sätta mig in i allt man kan ha den till men att föra träningsdagbok med flera träningstyper, hitta och mäta ut rundor, sätta upp mål mm är en bra start.

De första fyra passen är avklarade, nästa blir på måndag och så här långt känns det riktigt bra! Jag är så nöjd över att jag tagit mig i kragen och utmanat mig själv, vågat något nytt och för mig svårt. Heja mig!


Välbehövligt

På väg nedför trappan i morse gjorde de chockade musklerna sig påminda, lite träningsvärk har jag allt! Det passar alldeles utmärkt med en dags vila nu, bara lite promenader till och från jobbet som mjukar upp.

I går kväll gick jag långprommis med lånevovven som sen fick hänga med hem och övernatta. Hans matte är sjuk och kan behöva lite extra vila.
För ett par passningar sedan bestämde han  sig för att min fotände av sängen tillhör honom, och vek som jag är har jag inte hjärta att schasa ner honom vilket innebär att jag får tänka igenom min placering av benen. Hitills har jag sovit som en prinsessa, eller som vanligt i alla fall, men i natt blev det sådär med den saken. Jag får väl utnyttja min lunch idag till en powernap på britsen.... 


På väg mot vilodag

Dag 3 startades med 60 min powerwalk och 20 min styrka med Paolo Roberto, eller åtminstone hans "en kvart om dagen". Bortsett från att han verkar vara sådär på att räkna (hans kvart är defacto 20 minuter) så är träningen grymt bra! Jag kan verkligen rekommendera den om man har diciplinen att köra hemma i vardagsrummet.


Igår kväll började jag känna av benhinnorna men efter massage med Forevers heatlotion och lite, läs en hel del, sömn är jag som ny igen!

Nu bär det strax av till jobbet som i sig blir lite träning om jag vill och efter det en långpromenad med kompisens vovve.


I morgon är en vilodag vilket passar perfekt då hela långa dagen är fullbokad med massagekunder. Jag har i ju för sig en stunds lunch för ovanlighetens skull så vi får se om abstinensen sätter igång och det kanske blir en prommis eller något....

Oh la la

Det kanske är en sån här man ska ha?

Ipod Nano med clip 16GB 1895 kr

Bitarna på plats

Ibland blir det långa luckor mellan kunderna på jobbet och då händer det att jag tar en sväng i centrum, kanske tar en fika eller bara surfar runt bland bloggar och facebookspel. Ja, jag är en sån där facebookare som måste in och kolla med jämna mellanrum men det kanske blir mindre utav det nu?
Ibland, när alla bitar faller på plats kommer jag iväg och tränar.
Idag är en sån dag! :)
När jag klarat av de första kunderna tog jag träningsväskan och knatade iväg till gymmet där jag körde igenom musklerna ordentligt. Det är så skönt! Efter ett styrkepass känner man verkligen att man gjort något!


Från början hade jag tänkt gå tillbaka till jobbet efter det och ta löprundan ikväll men jag insåg att det kanske var att utmana ödet. Jag är inte en person som är speciellt bra på att skjuta upp saker och sen få dem gjorda...
Såå, istället blev det en snabb promenad hem där gympaskorna fick byta plats med löparskorna och sen ut på runda nr 2.

Det kändes något lättare idag, är det inbillning eller beror det kanske på att jag var ordentligt uppvärmd efter gymmet?

Det återstår att se, det är ju några vändor kvar och förhoppningsvis är jag fast i löparträsket när jag tagit mig igenom detta! :)

Tunga steg

Det här är inte första gången jag gjort ett försök att springa lite, men då med betoning på lite. Visst har jag orkat lite mer för varje runda men det har alltid känts jättetungt, jag har landat med ett brak i varje steg och måste börja om hela tiden. Det blir aldrig det där mjuka flytet som man ser andra med, de flyter fram mjukt och ledigt längs vägar och stigar.
Det är dit jag vill. Jobbigt kommer det nog alltid att vara men det är ok så länge det flyter.

På löplabbet tittar dom först på belastningen av fötterna och hur foten ser ut. Jag har väldigt högt fotvalv och på grund av det väldigt oflexibel fot - inget "gung".
Undra på att jag klampar fram! Jag har ju ingen fjädring!
Med nya skorna hoppas jag att det blir ändring på det, man får ju faktiskt lite vad man betalar för och så här väl anpassade skor har jag aldrig haft vid mina tidigare försök.
Alltså- Upp till bevis! (Om inte har jag en sambo som kommer att sucka djupt över mina ryck.. ;) )


Det är lätt att sätta sprätt på pengarna, speciellt om man har tungt vägande skäl, som mina ben tex! ;)

På önskelistan

Alla utmaningar blir roligare om man har bra utrustning, och det i sin tur innebär shopping!
De här hamnade på önskelistan, som bara verkar bli längre och längre...

Garmin Forerunner 110 1995 kr på Dustin
Sony NWZ-W202 799 kr
Newline vintertights 349 kr
Newline vinterlöparjacka 618 kr
Newline vinterlöparstrumpor 95 kr

Så alla som känner sig manade att hjälpa mig i min kamp mot demonerna vet vad som behövs! ;)


1 down, 36 to go

Måndag morgon.
Utrustad med nya skorna från löplabbet och tidtagarur gav jag mig ut på uppstartens första runda. Så här i början varvar jag löpning med rask promenad för att i lagom takt vänja kroppen vid det nya, x antal minuter löpning, x antal minuter gång osv. Därav tidtagaruret. Inte optimalt. Jag behöver en sportklocka.
Forerunner 110

Hittade inget pris på just den här som jag fastnade för men de verkar ligga på 2500 kr och uppåt. Hmm, det verkar bli en dyr historia det här. Jag som fått höra att det är så billigt och enkelt med löpning - "bara att ge sig ut när man känner för det"!
Det behövs bra skor för att undvika skador, schyssta kläder för alla väderlekar, sportklocka och just det - ny smidig apparat så att jag kan lyssna på musik också. :)
Jag hoppas det är värt det!

Nu blir det kaffe som belöning, jag har ju klarat av pass 1 av 37! :)

Mentala spärrar

I skolan blev vi tvingade att springa spåret på tid, läraren stod och ropade ut tiden allteftersom vi kom i mål. Jag hörde aldrig hur fort de andra sprang eftersom jag i stort sett alltid kom sist. Efter ett antal ångestfyllda försök att faktiskt springa som de andra insåg jag att löpning helt enkelt inte var för mig.
De senaste dryga 20 åren har jag varit fast övertygad om detta och är det fortfarande.

Men - jag måste ge allt en chans och nu är tiden inne.
Det blir kanske inte marathon som slutresultat men bara att komma runt 2.5:an utan att dö av utmattning vore ju något! Och kan Biggest Looser-folket springa marathon efter sex månader så borde jag ju kunna få igång flåset liiite?

Jag har några mycket starka demoner att fightas mot, men skam den som ger sig! :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0