Trängsel

Jobbade på med bra energi idag och fick nästan till det där med maten också. :) Lunchen blev lite sen, 14.30, men det fanns inte mycket att välja på...

När jag var klar på mottagningen tog jag en promenad till gymmet och sprang 6 km. Tanken var att jag skulle köra lite styrka också men när jag klev av bandet var det knökfullt med folk. :/
Jag hamnade mitt i efterjobbetrushen.
Eftersom jag inte varit med på ngn introduktion ännu har jag inte järnkoll på de olika maskinerna så det kändes alldeles för rörigt för att jag skulle prova mig fram. Nöjde mig med lite mage och stretch innan jag hade turen att få skjuts med Ricky hem. :)

I morgon måste jag vila mina sargade fötter (har helt plötsligt fått hemska blåsor på stortårna :S) och tänkte därför ta igen lite styrka här hemma.

Den magiska gränsen

I går söndag var jag iväg och köpte dubbar till löparskorna, med snöblask och is vågar jag mig inte ut utan såna, men upptäckte när jag kom hem att de inte passade mina skor. :(
Idag efter företagsjobbet var jag iväg och köpte en annan variant men istället för att testa dem drog jag iväg till nya gymmet. Måste ju vänja mig vid det tänkte jag.Sprang på löpbandet för andra gången i mitt liv och det gick riktigt bra, 11 km blev det! Det var egentligen gårdagens pass men nu blev det gjort.
Tror det är första gången som jag faktiskt sprungit så långt! Och inte var jag slutkörd heller, körde lite i magmaskinen innan jag tog tag i stretchen.

Nu gäller det att inte bli för bekväm och bara köra löpband, det är nog inte riktigt samma sak ändå. Nu hade jag tex ingen som helst lutning och så platt är det ju inte i verkligheten...

Men! Den magiska gränsen är ändå passerad, jag vet nu att jag faktiskt kan springa lite längre sträckor - bara en sån sak! Delmålet 2.5 km utan att dö känns ju som en walk in the park numer. :D

Den problematiska maten

Det här med att få i sig rätt grejer vid rätt tidpunkter, före och efter träning osv är inte helt lätt har jag märkt.
För det första så har vi så dåligt med grejer hemma och för det andra så vill jag försöka undvika energidrycker och dylikt så gott det går. Det kanske är dumt? Det blir ju lätt ett väldans ätande för att försöka hålla de riktlinjer jag läst mig till.... :S

Frukosten tycker jag att jag hittat en variant som funkar: Havregrynsgröt med hemlagat äppelmos, kanel & mjölk. Något protein till det som ett ägg, en kesomacka eller liknande tillsammans med kaffe.

Mellanmål (2 st) är numer ett måste, magen protesterar högljutt om den blir utan, och där är det snäppet svårare. Ibland blir det en frukt eller lite keso, lite nötter emellanåt men det där med planering är inte helt enkelt har det visat sig.

Lunchen är egentligen inget problem, så länge jag tänker lite i förväg. Hmm.... Äter det mesta, en vanlig lunch helt enkelt, men i lite mindre portion möjligen.

Middag likadant - funkar rätt bra.

Men efter träning som sagt. Ibland blir det helt fel i tiden och det känns dumt att äta vare sig mellis eller mat. Hur gör man? Hur tänker man?

Jag får filura på det där!

Lång paus & nya tag

Helt plötsligt var det avslutningar en masse, jul, mellandagar, nyårsfirande och hotellvistelse.
All form av träning lades på hyllan och ersattes av ett ständigt ätande och mysande. 4 veckors uppehåll! :(

Sen i måndags är det återigen mitt nya liv som gäller. Tillbaka till träningen och lite mer eftertanke bakom ätandet.
Det började bra för att rasa totalt på torsdagen.... :/
Måndag bjöd på lite styrketräning, på tisdagen blev det löpning enligt schemat, på onsdagen ytterligare lite styrka men torsdagens löpning sköts på framtiden. Det var det där med mig och skjuta på saker. Tänkte ta det på fredagen istället och kanske köra lite styrka också. Det blev inte så. Vem är egentligen förvånad?

Men skam den som deppar ihop för såna saker. 
Idag är det lördag och efter jobbet blev det ett provpass på nytt gym. Funderar på att köpa kort där och efter dagen tror jag att det blir så.

Började med uppvärmning på löpbandet, första gången(!), 5 km blev det. :) Efter det 50 minuters träning i olika maskiner. Inget riktigt flyt så här första gången, det tar ett tag att hitta de maskiner man gillar och få till ordningen osv. Det fanns dock massor att välja på så det blir nog bra efter ett par gånger!

I morgon är det ett långpass på schemat... Jag pausade ju lagom till att de drog igång så vi får se hur det går.. Allt är bättre än inget åtminstone! :)

RSS 2.0