Lugn helg

Har haft träningsvärk (längesen senast, men oh vad skönt!) efter min grundliga styrketräning och har även lite känningar i knä och hälsenor för tillfället.

På grund av detta, och med ivriga påhejningar av den lilla latmasken innerst inne, har jag bestämt mig för att ta det lite lugnt i helgen. Och helgen började redan igår fredag... ;)

Eventuellt blir det ett styrketräningspass men löpnigen får nog vänta till på tisdag när marathonträningen startar.

Nu är det helg- & adventsmys för hela slanten!

Vinst!

Åhh, andra vinsten på sistone! Jag som aldrig har någon tur i vanliga fall...

Först vann jag ett presentkort hos easyart, beställningen är redan gjord. :)

Nu har jag vunnit en vacker julstjärna hos Seagren Art & Living!

Tävling #4

Tävlingarna duggar tätt, här är en till!

På bloggen me and Alice kan du just nu vinna ett jättefint halsband från Soul of Maia!


Halka

Det blir halare och halare ute.
Det kanske är dags att fundera på om extra halkskydd behövs....

Icebug gör reklam på tv och på Team Sportia finns en del av deras produkter.
Frågan är om det verkligen är värt att köpa speciella skor för så mycket pengar,

Icebug "..." 1499 kr

eller om man borde satsa på löstagbara halkskydd från samma butikskedja?

Halkskydd 199 kr

Något som jag märkt skulle behövas men som jag inte hittat i någon butik ännu är damasker...

Damasker som hindrar snö och annat skräp från att komma in i skon.

Julklappstips!

Tävling #3

Nu kan du vinna en grymt fin kudde från I Love Kuddar:


Gå in på [room] by sofie och läs mer!

(Knappa) 5 km i storm.


Det blev minsann en runda på lunchen, knappa 5 km i snöstorm. :)
Folk tittade lite snett på mig men jag är lika nöjd för det!

Eftersom jag glömt klockan hemma lade jag upp rundan på Funbeat innan jag stack ut. På så sätt visste jag att det blev en lagom sträcka och att jag, förhoppningsvis, skulle hinna tillbaka till nästa kund.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen: det passar mig att springa i mindre roligt väder, det går lättare då på något sätt. Jag kanske behöver den utmaningen? :P

Medan jag var ute kände jag inte av kylan nämnvärt, däremot visade det sig efteråt att jag blivit lite kall om magen. Gisses vad det kliade en stund! Jag hade ju även glömt undertröjan hemma visade det sig och den gjorde mer skillnad än jag trott.

Nu däremot, hemma i värmen, känner jag mig både trött, stel & frusen. Tror det blir tidigt i säng ikväll.

Snökaos- igen..

Det varnas i medierna och folk gör som de blir tillsagda och kör i diket. Ska det vara snökaos så ska det!
Jag tiggde skjuts till jobbet och passar på att städa mottagningen innan första kunden kommer, det gäller att uttnyttja tiden effektivt!
Med tända ljus och elementen något varmare än vad som är behagligt för mig som jobbar men perfekta för de som ska klä av sig och lägga sig på bänken ser det ganska mysigt ut med snön utanför fönstret. (Låång mening!)

Löpning står på schemat idag och eftersom jag har en ganska lång lucka runt lunch tänkte jag ge mig ut då, i dagsljus men virvlande snö och kastvindar. Glömde tyvärr pulsklockan så det får bli lite på känn,antingen blir det en kort sväng eller så hinner jag inte tillbaka till mottagingen i tid till nästa behandling.. :S
Som tur är har jag en dusch på mottagningen så de efterföljande kunderna får förhoppningsvis en ren massageterapeut som tar hand om dem.




Vägarbeten

Hade planerat så bra vart jag skulle springa. Lagom långt med möjlighet till lite(!) tempoväxlingar.
Men, vägarbeten här och där ställde till det.


Det är ingen bra sida hos mig det där, att ha svårt att tänka om när jag bestämt mig för något. I det här fallet försvåras det ytterligare av att jag inte riktigt är där ännu, i det läget att "jag bara springer så får vi se hur långt det blir"...
Gårdagens sträcka blev alltså något kortare än tänkt men drygt 4.5 km blev det ändå. I snöslask.

Nu får det bli träning i dagsljus i fortsättningen. I går eftermiddag blev en 58-årig kvinna våldtagen i ett av våra spår, i centrala Åkersberga. Hemskt! Det är inte värt att chansa längre. Detta gör det dock betydligt svårare att hinna med löpningen.... :(

5 km

Lördagen bjöd som sagt på en joggingtur i snöslask med syrran.
Vi sprang i lugn prattakt, lite långsammare än jag sprungit tidigare men nu kändes det å andra sidan som om jag kunnat fortsätta hur länge som helst... :)

Är grymt nöjd med att efter dessa veckor springa dryga 5 km utan att stanna, kunna prata hela tiden och dessutom känna att det finns krafter kvar! Det är något jag tidigare inte ens kunnat drömma om.



Långt mellan inläggen..

Vissa perioder händer allt på en gång och då är det bara att prioritera. Jobb, sonens konfirmation, hans kommande födelsedag, träning, hem och familj - allt kommer före eventuella blogginlägg....

Syster och systerdotter var här i helgen och då blev det förutom mys en joggingtur tillsammans och det gick jättebra!

När jag förr i tiden försökt mig på att springa med sällskap har jag alltid givit upp. Oftast har sällskapet varit så mycket bättre att jag inte tyckt att det varit någon idé att försöka hänga med. Och när jag sprungit själv har jag givit upp, ingen ser mig ju ändå! ;)
Nu känns det nästan jobbigt att behöva springa själv igen... :S
Bara att bita ihop och bevisa för mig själv att jag fixar det!


Ny tävling!

Levande ljus är ett måste i dessa mörka tider, speciellt om man varit ute och tränat i regn/snö och rusk. Just nu kan du tävla om ett doftljus hos Inredningsgalen, gå in och kika!


Regn och rusk


Löpturen är avklarad för dagen.
Enligt schemat skulle jag, förutom uppvärmning & nedvarvning, springa 4x5 min med 2 min rask promenad mellan varje rep. Det känns lite löjligt nu, jag har ju kommit längre än så med träningen - tycker jag.
Helgens svull kändes, om inte annat i huvudet, och det regnade rejält så jag nöjde mig med en runda på 4 km men sprang å andra sidan hela tiden. Det tog ca 25 min och jag hämtade mig snabbt efteråt.

Innan jag drog igång den här självutmaningen trodde jag aldrig(!) att jag skulle kunna springa som jag faktiskt gör nu. Det är så j-a kul att se att funkar!

Lat helg

Helgen har varit trevlig men extremt lat och onyttig.
Tidsschemat har varit pressat och någon träning att tala om har det inte blivit men njutningsdepåerna har dock blivit påfyllda...

Lördagen bjöd på mycket god mat, snacks och en hel del dryck av skilda sorter.
Söndagen blev inte bättre den med dagen efter-mat och födelsedagsfirande med mängder av bakverk.



Detta syntes på vågen i morse....
Det senaste året har jag märkt att vikten kan pendla rejält från dag till dag beroende på träning och matintag, åt båda hållen. Håller jag igång och kör mina regelbundna pass så kan jag äta lite som jag vill men missar jag att träna så märks det direkt.
Tyvärr så märks det också att löpningen inte ger samma effekt där som styrketräningen, i alla fall inte ännu.

Nu är det alltså nya friska tag som gäller! Dags för en joggingrunda i ösregn.... 

Halt & Mörkt

Tanken var att jag skulle ha sprungit igår men när jag kom hem från jobbet vart det både kolsvart och snorhalt ute. Vågade mig helt enkelt inte ut. 
I morse blev det sovmorgon och plötsligt behövde ena sonen skjutsas till dagens aktivitet och tankarna på att skjuta upp springandet till imorgon började snurra. Men, jag vet ju hur det blir. Oftast ingenting. Så det var bara att ta sig i kragen och byta om!

Och vilken tur att jag kom iväg! För första gången sen jag drog i gång sprang jag nonstop och det kändes kanon!

Faran med att följa ett så "snällt" schema som jag gjort är att man kanske är lite för snäll mot sig själv, man utmanar sig inte utan skyller på att det ska gå så här långsamt. Nu har jag struntat lite i planeringen och sprungit mer än vad som var sagt och det känns ändå rätt bra. :)

Nu dröjer det inte länge tills den riktiga träningen inför marathon drar igång, då är det bara att köra på!
 


Helg

Helgen är redan här. Har jag hunnit det jag borde? Njae....

Tack och lov är jag ledig lö-sö men det är fullt upp ändå.
Det är ett gäng aktiviteter som det ska passas tider till och vi är dessutom bortbjudna i morgon kväll. Det är ju dock ett trevligt "att göra", precis som födelsedagsfikat i långtbortistan på söndag eftermiddag. :)

Jaja, med lite planering så ordnar det sig väl...

Trevlig helg!

Tävling!

För att få till träningen bland alla andra måsten är planering A & O. Då är det extra roligt om man har en snygg kalender att planera i.
Just nu kan du tävla om en sådan hos livinglikelinda!

Vila - igen?!

Idag blev det ett styrketräningspass hemma innan dagen bjöd på fika/lunch hemma hos en kompis. Timmarna flög förbi och vips var det jobbdags....
Nyss hemkommen från jobbet har jag nu tryckt i mig två mackor med stekt ägg, världens bästa middag - not.
Det är inte helt lätt det där med att få till schyssta måltider jämt och ständigt...

Vilodag, kan man säga...

Till skillnad från förra veckan som gick i snigeltempo rusar den här på i 180. Onsdag redan, och snart helg igen! Jag börjar bli lite bortskämd med lediga helger men det tar jag så gärna... ;)

Idag är det lite paus i springandet, en promenad är däremot inplanerad och jag passade även på att köra ett pass med pt:n Paolo i vardagsrummet. Ändå känns det som en vilodag, all fokus ligger på löpträningen och det märks. Styrkan försvinner allt mer och det känns inte alls lika lätt som det gjorde för inte så länge sen....
Jag känner att jag måste försöka få in lite mer sån träning om jag ska känna mig nöjd och faktiskt inte rasa totalt styrkemässigt....
Det är inte lätt att få in en schysst balans men även om löpningen är nr 1 med tanke på det satta målet så vill jag inte bli av med de fördelar styrketräningen ger. Och jag saknar att få ta i ordentligt! Så - mer styrka åt folket!

Nya pulsklockan sitter nu på armen, inställningarna är gjorda och allt ska vara klart för användning. Ska försöka lära mig menyerna så att det går snabbt och enkelt när jag sen ska testa den "på riktigt". Chefens order innan han gich hemifrån i morse var "Ikväll ska du kunna den!", så det är bara att lyda. :)


Ja jäklar....

Snöstorm.
Bilar i diket.
Blött & halt.
Polisen varnar.
Löpning på schemat.

Vad ska man göra? Skjuta upp löpningen, tända en brasa, sätta på kaffe och mysa ner sig i soffan med de tända ljusen fladdrande i mörkret?
Icke!

Efter en mindre skön promenad hem från jobbet, med iskalla vindar och snöblandat regn rakt in i ett oskyddat öra, bytte jag om till löparstassen.
Uppvärmningen körde jag inne på en annars ganska oanvänd orbitrek men sen kastade jag mig ut i snögloppet!



Åh vad skönt det var! Och bra gick det! Tomt på folk, lagom mörkt och faktiskt inte speciellt halt - ännu.
Det kanske är det här som är min grej? Vinterjogging?
Kläderna funkade alldeles utmärkt även i snöstorm, jag blev inte kall och det kändes inte blött mer än lite om fötterna. Strumporna står kvar på önskelistan men pulsklockan är bortplockad... Sambon kom nämligen hem med en sån ikväll! Nu ska kvällen användas till att lära mig den! :) 

Stoppad korv

Ska alldeles strax ut på en runda i det frostiga höst/vintervädret. Förberedelserna tar en liten stund, inte minst att krångla mig i löpartightsen som med windstoppermaterialet blir ännu tightare än "sommar"varianten. Jag ser ut och känner mig som en stoppad korv eller Michelingubbe....


Men men, jag får svälja min stolthet och påminna mig själv om att det faktiskt gör nytta. Vem vet, resultatet kanske inte bara blir bättre flås utan också en mer vältrimmad kropp! ;)

Syrran är på G

Sååå, nu har syster yster inskaffat skor och - strumpor!


Sealskinz Thin Mid Calf Socks, vattentäta strumpor som andas - 500 kr på löplabbet.

Jag vill också ha såna! Jag behöver såna! Ge mig!! :D

Nu är det bara att ge sig ut i spöregn, snöstorm och annat härligt vinterväder!

På önskelistan i detta nu:

Strumporna ovan
Garmin Forerunner 110


Tungt

Började med att värma upp med hjälp av 20 minuters styrketräning i vardagsrummet. Det kändes att det var ett tag sen, men när det gäller styrkan så vet jag att det går snabbt att komma tillbaka.

Direkt efter det bytte jag om till löparkläder och stack ut i det strålande vädret. Eftersom uppvärmningen var klar sprang jag direkt och det kändes helt ok till en början. Tyvärr blev det ett väldans kryssande bland alla andra som var ute och njöt av solen. Det blev således svårt för en ovan löpare som jag att koncentrera mig på just löpnigen vilket resulterade i en tung runda. Nöjde mig fasktiskt med 4 km fast jag från början tänkt en längre sträcka....

Var det ett misstag att köra både styrka och löpning samma dag, speciellt som jag inte varit igång så länge efter uppehållet?
Ja, jag tror att det påverkade en del.

Hade det varit bättre att vänta lite med löpningen tills alla andra gått hem och korkat upp lördagsflarran?
Japp, tror jag gör så i fortsättningen.

Det har sina fördelar att vara ensam ute i mörker och kyla!


Kallt och blåsigt

Med ökad kyla och vinande vindar ökar träningsutmaningen.

De senaste träningstillfällena har det blivit rätt kallt om både ben och armar och då ökar ju dessvärre risken för skador och såna klarar jag mig utan!

Vid dagens pass använde jag mina nya inköp, shh - säg inget till ekonomichefen, som med medlemsrabatten inte blev speciellt dyra.

W RUN FUS JKT F10, SOC (vind- och vattenavvisande)

W RUN WIND TIGHTS, SOC

Vilken skillnad!
Det blev inte kallt om låren, som annars har känts som isbitar, eller armarna och jag kunde helt fokusera på att springa.
Ibland gör uttrustningen faktiskt skillnad. Och bra gick det! :D


På´t igen!

Efter två veckor med halsont, huvudvärk och alldeles för lite vila känns det som om jag börjar komma igång igen.

Det var med viss oro jag drog på mig löparskorna och gav mig ut i mörkret. Med så många dagars avbrott i träningen fanns ju viss risk att allt gått tillbaka till ruta ett, men icke sa nicke!
Det kändes kanon!
Jag sprang tom mer än jag skulle enligt schemat, det ni!

Tror jag lyckades springa lite mer tekninskt rätt den här gången, vad nu det kan beror på... Körde varvet på ca 5 km, avslutade med baklängeslöpning i backe och en kortare promenad efter det. Skönt!

Är jag på banan igen måntro?! Let´s hope so.
 

RSS 2.0